Посуд Emile Henry призначений для збереження та приготування ваших інгредієнтів. Він допомагає розкрити їхні смаки та нюанси. Кухонні вироби м'яко та рівномірно розподіляють тепло для найніжнішого приготування, а також дозволяють довго зберігати продукти чи готові страви.

 

Історія бренду Emile Henry

Emile Henry - бренд із багатою та насиченою історією розвитку, яка налічує понад 170 років. Давайте познайомимося з нею.

Початок історії

У 1848 році молодий гончар Жак Генрі відкрив для себе світ кераміки в невеликій майстерні в Марчин'ї, селі в його рідній Бургундії.

Вже через 2 роки Жак вирушив у подорож Францією, щоб зустрітися з більш досвідченими гончарями. Він хотів навчатися в них і розширювати свої навички у кераміці. Через рік його мрія почала збуватись: він став пропонувати чудові гончарні вироби для будинків своєї рідної Бургундії. У його руках ожили глеки, терини та супниці, і вже 1870 року в нього працювала команда з близько 20 осіб.

Жак передав свою майстерню своєму синові Полю, який мав багатий досвід і пристрасть до мистецтва. Поль поділяв пристрасть свого батька і в 1900 почав експортувати свої твори в Париж. Клієнти були в захваті, і незабаром керамічний посуд від La Maison Henry можна було знайти на всіх вишуканих столах Парижа.

У 1911 році Поль розробив унікальну форму для випічки Emile Henry з воланами, яка стала дуже популярною завдяки своїм гладким лініям та привабливій формі. Згодом вона стала символом компанії.

Майстерня зіткнулася з труднощами під час двох світових воєн через брак робочої сили. Син Поля, Еміль Анрі, повернувся з війни у 1922 році з рішучістю повернути майстерню та її команду на шлях зростання.

У 1955 році інженер-ремісник у компанії Моріс вирішив модернізувати технології виробництва, зберігаючи при цьому унікальність ручної роботи. Разом зі своїм сином Жаком вони прагнули надати кожному будинку можливість готувати їжу з використанням міцної та привабливої кераміки, створеної за найновішими методами.

 

Розвиток бренду

У 1982 році на знак поваги до свого діда Жак перейменував компанію в Emile Henry - символ пристрасті, що передається з покоління в покоління, пристрасті до землі і вогню, а також збереження автентичних цінностей.

Через рік Жак, використовуючи свою інженерну освіту, розробив посуд, який полегшував процес готування та приділяв увагу таким деталям, як розмір та вага, додаючи ручки чи виступи на дні.

У 1986 році компанія розробила перший кольоровий посуд, призначений для використання в духовці. Це стало справжнім проривом у кухнях по всій країні! Різноманітність кольорів допомогла залучити дедалі більше клієнтів у всьому світі. У 1989 році радість приготування та задоволення від їжі стали нерозривно пов'язані, а форма для пирогів стала символом американської кухні.

У 2005 році Жак розробив і створив таджин Emile Henry, який став центральним елементом нової кераміки, що отримала назву "Іскриста".

Це була перша кераміка, яку можна використовувати безпосередньо на відкритому вогні та на всіх сучасних джерелах тепла.

У 2012 році Жан-Батіст, син Жака, успадкував сімейний бізнес та присвятив себе виробництву, яке, як і раніше, повністю здійснюється у Франції.

У 2014 році Жан-Батист з бажанням підтримувати та розвивати домашню кулінарію та випічку розробив форму для хліба Emile Henry "Клош", яка незабаром стала ще одним символом компанії. Інноваційна у своїй простоті, вона використовує ту ж техніку, що й традиційна хлібопічка, щоб спекти смачні хлібні буханці.

 

 

Переваги посуду від Emile Henry

Emile Henry - це гармонійне поєднання практичності та естетичного зовнішнього вигляду.

Розглянемо всі переваги посуду цього бренду:

Матеріал. Пристрасть до створення високоякісної кераміки ручної роботи передається вже протягом шести поколінь. Компанія втілює цю пристрасть у майстернях Бургундії.

При виготовленні посуду використовується тільки чиста бургундська глина та мінеральні оксиди, які надають глазурі яскравих відтінків. Вся продукція не містить кадмію, нікелю та свинцю. Покриття глазур'ю забезпечує гладку та блискучу поверхню, яка не тільки практична, а й естетично приваблива.

Продукція Emile Henry практична та довговічна:

♦ Не боїться впливу металевого кухонного приладдя.

♦ Здатна витримати температуру до 290°C; добре переносить різку зміну температури – можна ставити з холодильника відразу в духовку. Все завдяки міцній глазурі.

♦ Посуд підходить для всіх типів плит, включаючи індукційні.

♦ Форма виробів не має кутів та важкодоступних місць, що полегшує її ручне миття.

♦ Можна мити в посудомийній машині.

Завдяки чудовій функціональності, в посуді Emile Henry можна смажити, варити, запікати, тушкувати, готувати на пару, а також охолоджувати страви

Серія посуду Emile Henry Delight – це посуд з унікальними властивостями, що дозволяє створювати чудові рецепти на всіх типах джерел тепла, включаючи індукцію, та в духовці. Також ця колекція керамічного посуду використовує особливу технологію розподілу тепла. Кожен виріб виробляється вручну та ідеально підходить для приготування різноманітних страв.

Естетичний зовнішній вигляд являє собою витончені м'які форми та красиву глазур. Чудовий дизайн дозволяє використовувати посуд під час сервірування - Ви можете сміливо подавати страви прямо з печі на стіл. Французький шик буде присутній на вашій кухні, адже Emile Henry - це гарний, зручний та довговічний посуд.

Колір. Палітра, що складається із семи основних відтінків, черпає натхнення з історії компанії, бажань та мрій. Основним джерелом натхнення для створення палітри є любов до кераміки, майстерність поводження із землею та вогнем. Розглянемо ці відтінки.

Глина. М'яка та натуральна глина уособлює первісну сировину, знайдену в самому серці Землі. Більше 170 років глина була вірним союзником компанії, але вона залишається змінною, вимагаючи від майстрів досвіду та знань, що передаються з покоління до покоління. Її відтінок надає кераміці природного вигляду.

Цегла. Помаранчево-червоний колір з яскраво-коричневим відтінком нагадує нам про наше коріння, про перші печі, побудовані з цегли в 19 столітті. Теплий і насичений колір "Цегла" надихає своєю вічністю.

Силекс – глибокий, але світло-сірий із зеленими відтінками, що виражає вишукану елегантність та вічну привабливість.

Дуб – благородний та старовинний матеріал, що розкриває унікальні та надихаючі відтінки. За своїм грубим характером він підкреслює силу, а за своєю гладкістю стає елегантним та вишуканим.

Борошно – теплий та натуральний білий колір. Цей ніжний відтінок білого, отриманий при помелі пшениці, пов'язаний безпосередньо з природою. Його простота, чистота та нескінченні можливості роблять його унікальним відтінком.

Бордовий. Цей колір яскравий, але в межах стриманості, разючий, але ненав'язливий. Втілення багаторічних досліджень, втілення бургундської спадщини: розкішної, щедрої та витонченої.

Деревне вугілля. Це вугілля має темно-сірий колір із загадковим відливом.

Блакитне полум'я представляє вишукану варіацію полум'я – інтенсивний синій колір із золотавим відблиском.

 



 

Асортимент товарів від Emile Henry

Багаторічний досвід компанії та практичні переваги бургундської глини дозволили створити багатий асортимент посуду:

  • Форми для запікання, в яких можна випікати абсолютно все: хліб, солодкі та солоні пироги, рибу, овочі, м'ясо та різноманітні десерти.
  • Каструлі, таджини - в них можна варити, тушкувати та запікати.
  • Підноси для запікання та подачі готових страв, а також для зберігання продуктів у холодильнику.
  • Ємності для приготування, наприклад ступки для приготування соусів, ємності для приготування оцту.
  • Ємності для зберігання, які надовго зберігають свіжість інгредієнтів та продуктів: маслянки, ємності для зберігання фруктів та овочів, рукави для солі.
  • Пляшки для оцту та олії, які зручні у використанні, захищають рідини від сонячних променів.
  • Тарілки відмінно підходять для сервірування столу та подачі готових страв.
  • Підставки для кухонного приладдя, наприклад, для ложок.

 

Нині компанія активно розвивається. Emile Henry використовує великий досвід роботи, що сприяє спрощенню та збагаченню процесу приготування їжі та випічки по всьому світу.

Компанія не змінює своїх цінностей, пов'язаних з прекрасною домашньою кухнею, що готується з любов'ю. Це приносить радість людям з усього світу.